Om mindfulness

“Bekymring er som en gyngestol. Den giver dig noget at gøre, men den bringer dig ingen vegne hen”
Citat: Dorothy Galyean.

Min egen oplevelse med mindfulness
Jeg er selv et såkaldt “hovedmenneske”, der i rigtig mange år har ladet fornuften råde, og stolet blindt på det, som mit hoved ganske lavpraktisk rationaliserede sig frem til var den “rigtige” beslutning for mig. At træffe beslutninger ud fra min intuition eller med hjertet var noget jeg ikke kunne tage helt seriøst. Men det var langt fra alle de beslutninger jeg traf, der viste sig at være gode for mig. Inderst inde vidste jeg det faktisk godt, men jeg valgte bare at undertrykke min mavefornemmelse, fordi jeg ofte ikke kunne overskue konsekvenserne.

Men jeg er utrolig nysgerrig og sulten på ny læring, så til sidst endte jeg med at udfordre mig selv, og tog en uddannelse som mindfulnessinstruktør. Min indgangsvinkel til det var helt klart, at det var noget mærkeligt hokus pokus, samtidig med at jeg også var åben overfor, at jeg måske ville blive overrasket.

Og det skal jeg da lige love for, at jeg blev!

At praktisere mindfulness og mærke hvordan både krop og sind hænger uløseligt sammen i opnåelse af trivsel og livskvalitet var den største gave, jeg kunne give mig selv – og andre.

I dag har jeg fundet den praksis, der virker for mig, og vil lade det være helt op til dig, at vælge den praksis du ønsker, men en ting er sikker, mindfulness virker!

Her er mit bud på, hvorfor du skal vælge mindfulness til:

Hvorfor mindfulness?
Ønsker du at gøre op med et liv på automatpilot, hvor du hele tiden føler, at du er bagefter og aldrig rigtig kommer i mål? Uanset hvor meget du planlægger og hvor hurtigt du løber, så halter du hele tiden bagefter.

Med mindfulness får du redskaberne til at slå automatpiloten fra og opnå større ro, mentalt overskud og mere nærvær i dit liv. Du bliver bedre i stand til at kunne rumme det, som nuet byder dig, og møde det med venlighed, nysgerrighed og accept, uanset hvad det er.

Hvad er mindfulness?
Mindfulness er mentaltræning, hvor der arbejdes med åndedrættet, fokuserings- og nærværsøvelser.

Mindfulness er et middel til at styre tankens kraft, i stedet for, at den styrer os. Vidste du i øvrigt, at vi har 60.000 tanker om dagen, og 85% af dem er genbrug fra dagen før? Der er derfor rigeligt med tanker, til at hive i vores opmærksomhed!

Mindfulness  stammer oprindelig fra buddhismen og yogaen, og har fundet vej til Vesten i forbindelse med forebyggelse, håndtering og behandling af stress.

I dag er forskning og dokumentation af virkningen af både meditation og mindfulness eksploderet i vesten, og mindfulness bliver bl.a. brugt i virksomheder, i psykiatrien og på hospitaler.

Kendskabet til og udbredelsen af mindfulness i de senere år, kan især tildeles lægen Jon Kabat-Zinn. Med sit kendskab til Buddhismem udviklede han de nuværende anerkendte træningsprogrammer; Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), hvor han har været i stand til at kunne dokumentere mærkbare positive resultater.

Mindfulness er for dig, der:

  • Ofte glemmer at være tilstede i nuet, og har alt for travlt med at tænke på alt det, du burde have gjort, og alt det du skal nå
  • Presser dig selv til det yderste, og ubevidst accepterer det som en helt normal tilstand
  • Oplever at tankerne har overtaget styringen, og tankestrømmen bare vokser og vokser
  • Føler at der ingen grænser er for, hvad du enten burde eller bør gøre
  • Snyder dig selv til at leve et liv på automatpilot, og går glip af glæden og oplevelsen ved at være nærværende og tilstede i nuet
  • Har mistet kontakten til din krop, og derfor ikke mærker mulige stress symptomer, før det måske er for sent
  • Ønsker at blive bedre til at sige fra og stå ved egne behov
  • Ønsker en hverdag i balance
  • Måske allerede er ramt af stress, og hvor sygemelding er en realitet

Prøv at opleve, hvad mindfulness kan gøre for dig.

“Lev ikke i fortiden, drøm ikke om fremtiden, koncentrer dit sind om nuet.”

Buddha